Win8 Açılmıyor Otomatik onarma hatası çözümü



Win8 Açılmıyor Otomatik onarma hatası

“Yeniden Başlat”a basarak bilgisayarınızı yeniden başlatın, bu işlem bazen sorunu çözer.
 Ayrıca “Gelişmiş seçenekler”e basıp bilgisayarınızı onarmaya yönelik diğer seçenekleri de deneyebilirsiniz.

Otomatik onarım hatasının sebebi genellikle bilgisayarımızda bulunan harddisk aygıtıdır.

Eğer bilgisayarınız yeniyse ve harddisk ünitesinde sorun olacağını düşünmüyorsanız sorun gider kısmındaki sistem geri yükleme, başlangıç onarma, komut istemi, önceki sürüme geri dönme gibi seçenekleri deneyebilirsiniz.

Önceki sürüme geri dönme(Tavsiye edilen çözüm yöntemidir!): Bir önceki Windows sürümüne geri döner. Bu da bilgisayarınız için bir çözüm yolu olabilir.

Sistem geri yükleme: Eğer daha önce otomatik onarım hatasıyla karşılaşmadıysanız ve yaptığınız bir işlem sonrasında bu hatayı almaya başladıysanız sistem geri yükleme kısmından bilgisayarınızı önceki tarihe geri yükleyebilirsiniz.

Başlangıç onarma: Bu işlemi yapabilmek için kullandığınız sürümün kopyasının herhangi bir DVD’de veya flash diskte bulunması gerekir. Bilgisayarınızda herhangi bir yazılımsal problem varsa bunları çözecektir. Doğal olarak karşımıza çıkan her sorun donanımsal olacak diye bir şey olmadığı için, ufak bir yazılımsal hata Windows bilgisayarınızda otomatik onarım hatasıyla karşılaşmanıza neden oluyor olabilir. Bu sebeple denemenizde fayda var.

Komut istemi: Windows onarımı için belirli komutlar bulunmaktadır. Bunun için aşağıdaki adımları uygulayın.

chkdsk /r /f /c

Komutunu yazın ve enter tuşuna basın. Dosyaları ve hataları tarayacaktır. İşlem bittikten sonra tekrardan aşağıdaki kodları yazın.

bootrec /fixmbr

bootrec /fixboot

bootrec /scanos

bootrec /rebuildbcd

Bütün bunların ardından Exit yazarak enterleyin ve yeniden başlatın.


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.