Bilgisayar Mavi ekran hatası ve çözümü


Mavi ekran hatası:
Bir işlem yaparken veya oyun oynarken birden ekranı kaplayan mavi bir ekran ve üzerinde sayılar ve harfler bulunan anlamsız açıklamalarla karşılaşırsınız bu duruma mavi ekran hatası diyoruz. Bu durumda bilgisayar kendini kapatır yeniden başlar ve bu durum kısırdöngü gibi devam eder.

Bu sorun Donanım Kaynaklı Olabilir: 
Genellikle bu duruma RAM bellekler sebep olur.RAM’leri söküp temizyein yerine takın
(RAM’ler farklı markalarda ise bunlar arasında uyumsuzluklar olabiliyor. Tavsiyemiz aynı marka aynı model ram’ler kullanın. Anakart ile uyumlu RAM’lar kullanın .Bilindik markalar seçin.)

Bu sorun Yazılımsal Kaynaklı Olabilir:
Sistem Kurtarma: 
Eğer bilgisayarınız mavi ekran vermeye başladıysa, sistem kurtarmayı kullanarak bilgisayarınız daha önce aldığınız sistem yedeğine döndürerek problemlerden kurtulmanızı sağlayabilir, eğer bu işlem işe yararsa problemin son sistem yedeği aldıktan sonra yüklediğiniz bir sürücüden kaynaklandığını bulabilirsiniz.

Kötü Amaçlı Yazılım için Tarama: 
Bu aracı Windows genellikle günceller ama siz hiç kullandınız mı? Bu yazılım ile Windows ‘un dibine kadar kazarak dip tarama yapabilir Windows ‘un kalbi olan kernel dosyalarda hasas tarama yaparak problemli dosyalara kancayı atabilirsiniz. Bu programı kullanarak herhangi bir yazılımın sistem dosyalarınızda sıkıntı yaratmadığını kontrol etmenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

Mavi Ekran Hatası – Donanım Problemleri: 
Mavi ekranlar bilgisayarınızda ki bozuk donanımdan da kaynaklanabilir. Ramlerinizi ve diğer donanımlarınızı hatalar için tarayın, sıcaklık kontrolleri yaparak, aşırı ısınma problemine göz atın.

Windows’u Tekrar Yükeleyin: 
Windows ‘u tekrar yükleyerek, tüm problemlerden kısadan kurtulabilirsiniz. Hem yeni bir işletim sistemine sahip olursunuz hemde hızlı olacaktır. Fakat tüm bu yükleme işleminden sonra Mavi ekran hatası alıyorsanız. Probleminiz kesinlike donanımınızda.


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.