Siteyi başka hosta taşıma


Siteyi başka hosta taşıma 

1) ftp üzerinden root klasörünün içindeki bütün dosyaları bilgisayarınıza kopyalayın

2) e-posta dosyalarını,C panelden bilgisayarınıza kopyalayın

3) mysql sunucu üzerinde bilgileri ise phpmyadmin vasıtası ile kopyalayıp bilgisayarınıza aktarabilirsiniz.
 Bu işlemler sonucunda hem dosyaların ve bütün bilgilerin yedeklerini almış olacak hem de transfer işlemleri sırasında gerekecek olan dosyaları kopyalamış olacaksınız.

veya C panel üzerinden bütün dosyalarınızı tam yedek aracılığyla bilgisayarınıza indirn.

Taşıma işleminden önce yeni sunucunuzdan;
name server yani NS1 ve NS2 alıp bilgileri saklayınız.(Taşıma işleminden önce kullanılacağı için.)

Yeni açtığınız hosting hesabınızda e-posta hesapları kontrol bölümüne geliniz ve eski sunucudaki e-posta hesapları ile aynı kullanıcı adı ve şifresine sahip e-posta hesapları açınız. Şifre bilgilerini taşıma işleminden sonra değiştirebilirsiniz. Bu işlem e-posta dosya taşıma işlemleri için bir ön gerekliliktir.


Web Hosting Taşıma İşlemleri


1) Dosyaların Taşınması: Resimler, Dosyalar, Yazılımlar, Kodlar, E-posta içerikleri ve daha birçok bilgi sunucu üzerindeki root klasörünün alt bölmelerinde saklanmaktadır.C panel dosya yedeklemeyi kontrol paneli ile yapıp geri yükleme işini de kontrol paneli üzerinden gerçekleştirmek daha sağlıklı olacaktır. Kontrol paneli bu işleri yaparken klasör chmod ayarları gibi pek çok özniteliği dikkate alıp ona göre oluşturma işlemi yapacağından daha sorunsuz bir transfer gerçekleştirmiş olacaksınız.
2)Veritabanı yükleme:Önceki hostunuza ait PhpMyadminden veri tabanınızı seçerek dışa aktar seçeneği ile indirdiğininz mysql yedeğinizi saklayın.
Yeni hostuna ait PhpMyadmine girerek yeni veri tabanı oluşturun bu veri tabanı önceki hostunuzdaki veri tabanı ismi ile aynı olmalıdır.
Yeni oluşturduğunuz veritaban içine önceki veritabanından çıkardığınız msql.zip çağırın (rar desteklenmiyor,zipli sıkıştırın öyle atın)


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.