Uygulama Düzgün Olarak Başlatılamadı 0xc000007b hatasının çözümü



Uygulama Düzgün Olarak Başlatılamadı 0xc000007b hatasının çözümü
Bilgisayarda program veya oyun çalıştırıldığı esnada dün çalışan program veya oyun bugün “Uygulama düzgün olarak başlatılamadı 0xc000007b” hata mesajıyla karşılaşırsınız.

Bunun bir çok nedeni olabilir. 
0xc000007b hatası, genellikle İşlemci, Windows ve program veya oyunların 32 bit ve 64 bit sürümlerinin bir birileri ile uyuşmazlıklarından kaynaklanmaktadır.

Uygulama kurulurken yada uygulamanın veya sistemin güncellemesi sonrası bu hatalar görülebilir
Her zamanki gibi ilk yapmanız gereken şey bilgisayarı yeniden başlatmaktır. Bazen sonuç verir. Bu işlemi aşağıda yapacağınız her işlemden sonra yaparsanız yöntemin aktif edildiğinden emin olursunuz.

Olası Çözümler:
1.Hata veren program veya oyunu bilgisayarınızdan kaldırarak tekrar yüklemek basit ama bazen işe yarayan bir çözümdür.

2.Bu hatanın diğer genel sebeplerinden biri de Microsoft .NET’de oluşabilen hatalardır ve güncellenmesine ihtiyaç olmasıdır.

3.Uygulamayı, yönetici olarak çalıştırın.  Uygulamayı çalıştırdığınız Program Files içerisindeki exe dosyasınıa veya masa üstünde kısa yolu var ise kısa yolu dosyasına sağ tıklayarak Özellikler‘i seçin ve Uyumluluk sekmesini açın. ‘Bu programı yönetici olarak çalıştır‘ kutusunu işaretleyin ve Tamam‘a tıklayın.

4.Windows’u güncelleyin. Güncellemeniz otomatik bu işi yapıyorsa Windows günceldir. Eğer otomatiik güncelleme aktif değilse Denetim Masası’na giderek ‘Windows Update’den güncellemenizi manuel olarak yapınız. Uzun süredir güncelleme yapamadıysanız bu işlem uzun sürecek bir işlemdir.

5.Sol alttan Windows simgesine sağ tık yapın Komut İstemi (Yönetici)’yi tıklayın. “chkdsk c: /f /r” yazın Enter’a basın.Karşınıza bazı uyarı ve yazılar çıkacaktır. En son kısımda Y/N (Yes/No) ifadesi çıkacaktır. Burada “Y” diyerek işleme devam ediniz.  Kopyala yapıştır bazen hata verir öyle bir durumda el ile yazınız. Bu işlemde uzun süren bir işlemdir CMD’den komutu verdikten sonra komut ekranını kapatsanız dahi bilgisayar yeniden açıldığında bu işlemi yapmaya devam edecektir ve bu işlemin oldukça uzun sürdüğünü unutmayın.

6.DirectX’in düzgün çalışıp çalışmadığını  kontrol edin. DirectX ‘ın çalışıp çalışmadığı ile ilgili detaylı bilgi için buraya göz atınız.

Uygulama başlatılamadı 0xc000007b hatasının en basit çözümleri bunlardır. Bu işlemler ile sorun çözülmediyse uygulama ve işletim sisteminize göre farklı etkenken sebep olmuş olabilir.

Ancak şunu tekrar belirtmekte fayda vardır; Sorunun büyük olasılıkla sebebi İşlemci, Windows ve program veya oyunların 32 bit ve 64 bit sürümlerinin bir birileri ile uyuşmazlıklarından kaynaklanmaktadır.  
Uygulama kurulurken yada uygulamanın veya sistemin güncellemesi sonrası bu hatalar görülebilir. 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.