Cep telefonuna format nasıl atılır?



Cep telefonunuz oldukça yavaşladı,virüs bulaştı veya teknik hatalarla karşı karşıya iseniz en güzel çözüm telefonunuza format atmak olacaktır.
Tabi bu format atma telefonun ayarlar menüsünden fabrika ayarlarına dön şeklinde olsa da bazen,telefonun açılmaması veya menülere girmekte zorlanıyorsak.
Telefonu açarkende format atabiliriz.
Şimdi nasıl yapılacağına dair bilgileri verelim.Şunu hatırlatmadan geçmeyelim.
Format veya hard format yaptığımız zaman telefonumuz tamamen fabrika ayarlarına dönecektir. Google-Facebokk-Twitter-oyun-uygulama-rehber kayıtları sıfırlanacaktır.bilginiz olsun.

 Modellere göre: Samsung telefonunuza hard format yapabilmek için ilk olarak telefonunuzu kapatın. Telefonu kapattıktan yaklaşık 10 saniye sonra güç, home ve ses açma tuşlarına aynı anda basılı tutarak, yaklaşık 20 saniye bekleyin.
Bunu yaptıktan sonra hard format yapabileceğiniz recovery ekranını açmış olacaksınız.
 Recovery erkanına ulaştıktan sonra wipe data factory reset adlı seçeneğin üzerine ses açma ve kısma tuşları ile gelin ve güç butonu ile bu seçeneği seçin.
Daha sonra açılan sayfada yine ses açma tuşları yes seçeneğinin üzerine gelin ve güç butonu ile seçin. Bu işlemin ardından wipe cache partition seçeneği için de aynı işlemi uygulayın.
Son olarak reboot system now seçeneği ile telefonunuzu başlatın
Artık fabrika ayarlarına dönen telefonunuz ilk günkü gibi tertemiz..

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.