Win8 donma sorunu çözümü

Win8 kullanimi sirasinda bigisayar bazen takiliyor,ancak kendini topluyor uzun sure bekletiyordu.Format dahi atamaz oldum.Çunku format atarken bile bekletiyordu.

Ramlari söktüm ramlar uzerindeki bakir iletken şeritleri tornavida ucuyla hafif sürterek parlattim.Bezle küçük kalintilari temizledim.Slot yuvalarina taktim.
Bilgisayarimdaki donma problemi düzeldi.

1 yorum:

  1. Malesef donmalar dewam etti.Bilgisayarin bütün parçalarini söktüm.Herhangi devre yanigi falan yok.Sonunda powersupply (kasa içinde pervanesi olan güç kaynaği) söktüm.İçini açtim,yanik lekesi olan bir bölge vardi.O bölgede diyot sallaniyordu problemin bu olacagini dusunerek gittim power suply aldim.Bu arada bu power suply 2 kez degismisti zaten.Satan arkadasa durumu anlattim bana 500watt gucune yetecek duzeyde power almami tavsiye etti.Aldim.Bendeki 350 watt mis.Ayni soketleri soküp,yenisini taktim.Şimdi bilgisayarin masallahi var.Anladimki donma sorunlari Ram dende kaynaklanmiyorsa guc kaynagina bakmakta yarar var.Birde bozuk olan güç kaynaginin pervanesini metaliyle kirdim.Vida araciligiyla Ram kismina ufleyecek sekilde kasa icine vidaladim.Kasa ici sicaklik sorununa da bir nebze faydasi olmasi icin degerlendirmis oldum

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.